Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς και όχι άδικα. Ωμά ή καβουρντισμένα είναι απολαυστικά σαν σνακ και δίνουν γεύση και άρωμα σε επιδόρπια, αλλά και σε πολλά πιάτα, κυρίως της ινδικής και της διεθνούς κουζίνας.
Με μεγάλη περιεκτικότητα σε απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτός ο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά ξηρός καρπός προάγει την υγεία της καρδιάς, βοηθά στη διαχείριση του βάρους, αλλά και στην υγεία του δέρματος.Τα αμύγδαλα προσφέρουν κάτι περισσότερο από γεύση: ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και κάνουν πολύ πιο πλούσια την καθημερινή σας διατροφή.
- 6 γραμμάρια πρωτεΐνης
- 5 γραμμάρια φυτικών ινών
- 14 γραμμάρια λίπους
- 37% της βιταμίνης Ε
- 32% μαγγανίου
- 20% μαγνησίου
- Περιέχουν επίσης χαλκό, βιταμίνη Β12 και φώσφορο
Τα αμύγδαλα, πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, έχουν πολλά επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία:
Είναι ευεργετικά για τους διαβητικούςΈνα από τα κύρια οφέλη των αμυγδάλων είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό αποδεικνύεται ωφέλιμο για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.ΧορταίνουνΤα αμύγδαλα χορταίνουν, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, κάτι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος.Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλουΟι ερευνητές μελέτησαν τις πιθανές επιδράσεις στον εγκέφαλο της L-καρνιτίνης και της ριβοφλαβίνης που περιέχουν τα αμύγδαλα. Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν να βρισκόμαστε σε αυξημένη εγρήγορση.
Βοηθούν τα μαλλιά να είναι πιο υγιή