Αρχική » Η Σαγανιά, τηγανιά με πορτοκαλένια λουκάνικα Χαλκιδικής

Η Σαγανιά, τηγανιά με πορτοκαλένια λουκάνικα Χαλκιδικής

από agrotime
2 minutes ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

 

Σαγανιά είναι η τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο Χαλκιδικής που ετοιμάζεται σε σαγανάκι. Τα λουκάνικα αυτά είναι ιδιαίτερα: περιέχουν πορτοκάλια και μάλιστα όχι απλώς φλούδα, αλλά ολόκληρα, λιωμένα με τη φλούδα τους, μαζί με φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά.

(Το κεραμικό πιάτο είναι δημιουργία της κας. Κανελλοπούλου Ελένης)

10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαγανιά – τηγανιά με πορτοκαλένια λουκάνικα Χαλκιδικής, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει καλά και τα λουκάνικα να ροδίσουν έντονα.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το θυμάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τη σαγανιά αμέσως, με τα ζουμάκια της, και συνοδεύουμε με φρέσκο, ζεστό ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

 

ΠΗΓΉ: Gastronomos.gr

 

Σχετικά άρθρα