Αρχική » Διαβούλευση Masterplan Θεσσαλίας με ελλείψεις στην αγγλική …

Διαβούλευση Masterplan Θεσσαλίας με ελλείψεις στην αγγλική …

από agrotime
2 minutes ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά
Η κυβέρνηση έθεσε σε διαβούλευση το σχέδιο master plan διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία και τις «προτάσεις» της Ολλανδικής εταιρείας συμβούλων HVA, δηλώνοντας επίσημα την πλήρη απαξίωση οποιασδήποτε διαδικασίας ουσιαστικής διαβούλευσης. Η διενέργεια διαβούλευσης στην αγγλική γλώσσα, αποτελεί περιφρόνηση για τη χώρα και για τους πολίτες, ιδιαίτερα τους Θεσσαλούς, που περιμένουν ουσιαστικές προτάσεις και εφικτές λύσεις διαχείρισης των αποτελεσμάτων της καταστροφής, που βιώνουν και σήμερα πολλούς μήνες μετά το συμβάν.

 

 

Είναι εντυπωσιακό για μια τεχνική μελέτη που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι της τάξης του 1,5εκ. ευρώ, να μην υπάρχει πρόβλεψη ολίγων χιλιάδων ευρώ για την μετάφραση 400 σελίδων κειμένου, ώστε να συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς οι έλληνες πολίτες και πολύ περισσότερο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πολίτες της Θεσσαλίας, οι οποίοι υφίστανται σε πρώτο χρόνο τα αποτελέσματα των ακραίων φαινομένων σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό αποσυντονισμό.

Είναι εντυπωσιακό επίσης για μια τεχνική μελέτη αυτού του κόστους, να «διαπιστώνει» προβλήματα, να αναγνωρίζει «αιτίες» και να παρουσιάζει πληθώρα εναλλακτικών λύσεων, με «εκτιμήσεις» κόστους χωρίς χαρτογραφική υποστήριξη των προτάσεων και των θέσεων παρέμβασης.

Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση, να θέσει σε διαβούλευση το σχέδιο της HVA στην Ελληνική γλώσσα και προτείνουμε να ζητήσει θεσμικά την άποψη των τμημάτων των πολυτεχνικών σχολών της χώρας επί του υποβληθέντος σχεδίου και ιδιαίτερα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σχετικά άρθρα