Αρχική » Αίτημα αποζημίωσης για τους παραγωγούς μήλων Τρίπολης

Αίτημα αποζημίωσης για τους παραγωγούς μήλων Τρίπολης

από agrotime
1 minutes ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά
Να δοθεί λύση αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος στους παραγωγούς των μήλων,Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο για το θέμα της ακαρπίας στις μηλιές, απέστειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τρίπολης, Γιάννης Χασάπης.
Στο κείμενό του, αναφέρει, ότι, υπάρχει ακαρπία στα μήλα και πιο συγκεκριμένα, στην ποικιλία ΠΟΠ Ντελίσιους Πιλαφά.

” (…) πιθανολογείται πως οφείλεται στις διακυμάνσεις των θερμοκρασιών οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την περίοδο της ανθοφορίας, καθώς και στην έλλειψη βροχοπτώσεων (…) ”, αναφέρει η επιστολή.Τα μήλα, καλλιεργούνται ευρέως στο δήμο της Τρίπολης και είναι πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.Ο δήμος της Τρίπολης, ζητά τα εξής:

  1. Κλιμάκια του ΕΛΓΑ να προβούν σε επισημάνσεις, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο το φαινόμενο της ακαρπίας έχει επηρεάσει το εισόδημα των παραγωγών και να δοθεί λύση αναπλήρωσης του απολεσθέντος εισοδήματος των παραγωγών.
  2. Να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριλαμβάνεται ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η περιοχή το ενδεχόμενο αυτό.

Την επιστολή, ο αντιδήμαρχος του πρωτογενούς τομέα και των χωριών του δήμου της Τρίπολης, την κοινοποίησε και στον προιστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ της Τρίπολης.

πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα