Αρχική » Η τυρόπιτα της Εύβοιας …

Η τυρόπιτα της Εύβοιας …

από agrotime
1 minutes ανάγνωση
A+A-
Επαναφορά

Ροδινή Κύμης. Η τυρόπιτα της Εύβοιας!

 

Υλικά:

• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 ποτήρι φρέσκο γάλα

• 500 γραμ. φέτα

• 200 γραμ. ανθότυρο

• 1 ποτήρι ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Έπειτα, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την απλώνουμε σε όλο το ταψί με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

 

Καλή σας απόλαυση!

πηγή: (egnomi.gr)

Σχετικά άρθρα